top of page

Bohemian Stijl – De sieraden trend van 2023

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023

Waar komt de Bohemian-stijl vandaan en hoe kun je meedoen aan deze trend? Je kunt het vinden op onze blog.Waar komt Bohemian vandaan?

We kennen allemaal de termen hippiestijl, boho chic en bohemian style, maar waar komen deze termen vandaan? De term Bohemian komt van de Romani-cultuur, die ongeveer 1000 jaar geleden vanuit het noorden van India naar Europa kwamen. Ze vestigden zich in de regio Bohemen in Tsjechië, waar ze hun oosterse kledingstijl droegen. Ze verspreidden zich vervolgens over Europa. De naam van deze Franse zigeuners werd Bohémien in Frankrijk. Bohemian mode en kleding blijven tot op de dag van vandaag trendy. Het bohemianisme staat voor een vrij leven en dat is terug te zien in de kleding die bij deze stijl past. Bohemian-stijl kenmerkt zich door: aardetinten, wijde mouwen, zwierige stoffen, veel tierelantijnen zoals veertjes en kwastjes en kleurrijke patronen.


boho-trend

Wat is Bohemian?

Een Boheemse inrichting van het huis, een Boheemse levensstijl of een Boheemse decoratie: Het wordt steeds vaker gehoord. Waar is dit woord eigenlijk afkomstig? De eerste Bohemiërs kwamen uit de Bohemen, een regio in het westen van Tsjechië. Het Franse woord voor zigeuners in Frankrijk was Bohémien. Ze zeiden dat ze afkomstig waren van de Bohemen. Zo werd de naam Bohémien in Frankrijk gebruikt om de zigeuners en Roma's te beschrijven. Dit betekende in het Engels "Boheems". In het Frans betekent "Bohemian" "niet-burgerlijk".


De Bohemian "way of life"

De Boheemse kledingstijl groeide uit tot een specifieke levensstijl rond de negentiende eeuw. Door deze levensstijl te volgen, wil je een vrij en onbezorgd leven leiden. Daarom wordt een bohemien een "zwervende kunstenaar" genoemd. Zoals eerder vermeld, droegen de mensen van die tijd kleurrijke, losse kleding en opvallende Bohemian sieraden. Het ging vaak om handgemaakte, kleurrijke armbanden met kralen en prachtige stenen. Andere dingen zijn belangrijker dan een prachtige outfit. Het aarden en genieten in de natuur, evenals gezond eten en drinken, vaak vegetarisch of veganistisch, zijn andere aspecten van deze leefstijl. Het gaat uiteindelijk om een leven dat vrij, onbezorgd en tevreden is, en vergeet niet lief te zijn voor zowel je lichaam als je geest!


De evolutie van de Bohemian Style

Het meest bekende verhaal over de Bohemian stijl gaat over de Bohemians in Frankrijk. Deze zigeuners volgden niet de normen en cultuur die toen in Frankrijk heersden. In plaats van een materialistisch leven koos ze voor creativiteit, individualisme en vrijheid. Kunstenaars, alternatievelingen, spirituele groepen en andere groepen die vrij wilden denken verspreidden hun Boheemse kledingstijl. De kleding van die tijd lijkt nog steeds sterk op de huidige mode: veel en intense kleuren, drukke prints, een wijde fit, lange rokken, opvallende sieraden, veertjes en patronen. De giletjes, laarzen en hoeden bevatten vaak een westers sausje. De hippie-stijl uit de sixties is een zusje van deze kledingstijl. Ibiza is de thuisbasis van de authentieke Boheemse stijl. Een van de meest bekende festivals, Coachella, is een voorbeeld van deze kledingstijl.


Bohemian Sieraden

Boho-sieraden die opvallend zijn, zijn ook een onderdeel van deze stijl. De Boheemse sieraden zijn geweldig omdat ze je zoveel vrijheid geven! Je kunt jezelf versieren met de mooiste combinatie en dan zoveel mogelijk lagen aan elkaar leggen. Met onze uitgebreide collectie Bohemian sieraden krijg je zeker complimenten. Wees dus niet bang om alles uit te proberen wat je kunt. Het is beter om groter en opvallender te zijn!

Alle mensen hebben behoefte aan een beetje boho in hun leven. Bewonder je ook Bohemian sieraden? We zijn er dol op bij Jewerella! De Bohemian stijl heeft een ontspannen en romantische sfeer en straalt veel romantiek en nonchalance uit. De patronen, printjes, kralen en verschillende kleurencombinaties, zoals oranje, rood, roze, geel, zijn allemaal kenmerkend voor de boho-stijl. Dit is leuk: Hoe meer kleur is beter! Er is geen enkele kleurcombinatie te gek. Maar voor een rustigere sfeer heeft de Bohemian-stijl ook veel wit en natuurlijke tinten. De hippie-stijl wordt ook wel de Boho-stijl genoemd. Alleen maar positieve emoties dus. Bij Jewerella kun je trendy Bohemian sieraden kopen. Boho sieraden maken je look meteen vrolijker. Omdat Jewerella een uitgebreide selectie van Bohemian sieraden heeft, kun je altijd de mooiste boho-sieraden vinden. Er komen wekelijks nieuwe items bij, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe Bohemian sieraden. Maak je sieradenkast compleet door Bohemian sieraden te kiezen die bij jou passen. De meest aantrekkelijke items zoals kleurrijke armbanden, oorbellen en enkelbandjes zijn te vinden in onze Bohemian webshop. Shop 24/7 jouw favoriete Bohemian sieraden online bij Jewerella. Ik wens je plezier bij het winkelen bij Jewerella!!83 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page